Fladdermöss – i en värld av ekon

Johan Eklöf & Jens Rydell (hirschfeld förlag)

Vi skymtar deras jagande skuggor i sommarnatten, hör deras parningsrop i höstmörkret och anar de flyktiga silhuetterna i det dunkla gatljuset. Fladdermössen bor i våra hus och jagar i våra trädgårdar och parker. Men vilka är de och hur lever de?

Fladdermöss – i en värld av ekon är den första svenska boken om fladdermössens liv. Den handlar om säregna, fascinerande och mytomspunna djur, däggdjur precis som vi själva, lika i grunden men ändå så annorlunda. Boken följer fladdermöss från mayatemplen i Latinamerika till svenska jordkällare, från Kenyas slätter till bergen på Taiwan. Texterna och fotografierna ger en fantastisk inblick i den värld av ljud och dofter som fladdermössen möter varje natt. Vi får läsa om hur sinnesintryck långt bortom vår mänskliga uppfattningsförmåga formar deras tillvaro. Vi lär känna fladdermössens natur, deras långa historia och relation till människan och får insikt i nyttan de gör i naturen. Natten kommer aldrig mer att kännas ensam.

“…den allra bästa svenska boken med naturtema i år…”

“tecknar mästerligt nattens vingade väsen i årets bästa fackbok”

Jag är tagen av fladdermössen och tagen av den här boken”

Vår fågelvärld

Göteborgs-Posten

Naturmorgon i P1

Nu finns den engelska översättningen av boken ute i handeln – med flera nya bilder!

Fladdermöss – i en värld av ekon säljs i nätbokhandeln och hos utvalda bokhandlare.

Är du återförsäljare och vill ha boken i ditt sortiment ? Kontakta oss på: info@fladdermus.net

 

sagt om boken

Naturmorgon, P1

“Jag är tagen av fladdermössen och tagen av den här boken, framställningen tycker jag är jättehärlig. Det är bra skrivet, jag blir fångad och måste bara läsa mer och mer…” (Lisa Henkow)

 Göteborgsposten, GP

“Bamse och Mamma Mu i all ära. Här tittade vi i timmar på brunlångöron och bladhakor, frisvansfladdermöss och hästskonäsor… Djurböcker är ett roligt sätt att umgås med barn och dessutom lärorikt för oss båda” (Ingrid Norrman)

 

Göteborgsposten, GP

“De lever i vår närhet – och i en helt annan värld. Sveriges ledande fladdermössexperter tecknar mästerligt nattens vingade väsen i årets bästa fackbok” (Torgny Nordin)

 

ÖstgötaCorrespondenten (Corren)

Fladdermöss – i en värld av ekon som vinst i dubbelkrysset:  “…Fantastiska bilder. Så kunnigt och nördigt att man måste älska det.”

 

Books & Dreams

Vinterns tio snackisar, nr 9:  “…Fascinationen för de flygande däggdjuren har resulterat i … den första svenska boken om fladdermössens liv. De fantastiska bilderna och texten ger en unik inblick i fladdermössens värld och sinnesintryck. “

 

Vår Fågelvärld

“…den allra bästa svenska boken med naturtema i år. Det är en uttömmande och nära nog heltäckande bok om fladdermössens biologi och deras liv nära oss människor. Därtill fullspäckad med fantastiskt fina bilder.” (Anders Wirdheim)

 

Naturvetare

“…De fladdrar förbi under mörka sommarkvällar. I boken Fladdermöss – i en värld av ekon kommer de fram i ljuset. Den är lika mycket en blädderbok, med vackra bilder, som en faktabok att göra djupdykningar i” (LEL)

 

Natursidan.se

Kombinationen av fantastiska bilder och väl avvägda, intressanta och lagom långa texter är alldeles utmärkt. Det här är en bok som inte bara fladdermus-fans borde skaffa. För om du inte redan gillar fladdermöss så kommer du fascineras av dem efter att ha läst ”Fladdermöss – i en värld av ekon”. Det är otroligt häftiga djur och nu har de fått ett värdigt praktverk.

 

Tidningen Turist

“Texten är välskriven,  men det är bilderna som tar oss inpå livet på dessa djur, ofta bara anade som ett fladder i natten.”

 

Boklysten

“…fullspäckad med fakta och information på ett lättläst sätt som nog passar de flesta och de fantastiska fotografierna gör boken ännu mer lättläst och intressant. Den här boken är ett måste för den som är det minsta intresserad och/eller fascinerad av fladdermöss.”

 

Bibliotekstjänst

“…Ingen bok om fladdermöss är så komplett och samtidigt lättillgänglig som denna.” (Uno Nilsson/Häfte 24, 2015)

 

Kundrecension, Bokus

“…Och det är verkligen inget torrt rabblande av fakta, eftersom Eklöf är en så lysande pedagog….En oumbärlig bok för alla naturvänner, även för de som är rädda för dessa så sociala och i princip inte det minsta farliga djur.”