Djurens Evolution

– en kort sammanfattning

För ungefär 4,6 miljarder år sedan föddes jorden tillsammans med vårt solsystem. För cirka 4,6 miljoner år sedan vandrade de första människosläktena på planeten. Ytterligare lite senare, för ungefär 46 år sedan, föddes några av de forskare som idag funderar på hur och när jorden föddes, och vad de första människorna tyckte om det.

Djurens Evolution – en kort sammanfattning är skriven av Johan Eklöf. Boken startar för 4,6 miljarder år sedan och reser i rasande fart längs grenarna på livets träd, från byggsten till biologisk mångfald, från molekyl till människa.

Första upplagan av Djurens Evolution gavs ut 2007/2008 av Caracal Publishing och finns fortfarande till försäljning i fysisk form. 

Djurens Evolution säljs i nätbokhandeln, museibutiker och hos utvalda bokhandlare.

Är du återförsäljare och vill ha boken i ditt sortiment? Kontakta oss på info@fladdermus.net

sagt om boken

“Den är, trots sitt lärda innehåll, inte svårläst. Tonen är genomgående lättsam, familjär skulle jag vilja säga, och underhållande.”

NERIKES ALLEHANDA

“Den ger en utmärkt sammanfattning av djurens evolution, från livets uppkomst till den avslutande beskrivningen av människans utveckling. Det lättsamma språket gör boken lättläst och rolig att läsa.”

BIOLOGEN Biologilärarnas medlemstidning

“Det är en drastisk och smårolig läsning. Författaren lyckas med lätt hand trycka in 4,6 miljarder år av utveckling i tunt pocketformat!”

SVERIGES NATUR (SNF-medlemstidning)

 

“Boken Djurens evolution är en mycket bra och lättläst bok om vad alla människor borde veta för att få bättre förståelse om vår och andra varelsers utveckling och leverne. Det är en bok jag starkt rekommenderar och som verkligen tillför kunskaper på ett bra och lättförståeligt sätt.”

JONAS WAHLSTRÖM Skansen-Akvariet