Från stjärna till hjärna
En liten bok om djurens evolution

Johan Eklöf och Björn Selin (Under the Kite Publishing)

Först fanns ingenting alls,
inga stjärnor och planeter.
Ingen tid och ingen himmel,
inga myror och maneter.

Följ med på en resa i historien, från forntiden på jorden genom evolutionen. Vi hittar urdjur och berättar om jättar, möter groddjur, rovdjur och odjur på flera meter. Och bland alla fossila ben, rundmunnar och maneter, träffar vi också djur vi inte vet vad de heter!

Från stjärna till hjärna är en berättelse om hur livet har utvecklats och förändrats, om hur djur har kommit och gått. Från manet till människa, från bakterie till blåval. Allt på rim, och med illustrationer som väcker nyfikenhet och förundran. En faktaordlista finns längst bak i boken.

Läs ett smakprov ur boken

Från stjärna till hjärna säljs i nätbokhandeln, museibutiker och hos utvalda bokhandlare.

Är du återförsäljare och vill ha boken i ditt sortiment ? Kontakta Under the Kite Publishing på: info@underthekite.se

sagt om boken

“Texten, som är skriven på rim, är både faktarik och intresseväckande. Den kompletteras med Björn Selins välgjorda färgillustrationer, som alla väcker läsarens nyfikenhet.”

Bengt Magnusson Björksten, BTJ-häftet nr 24, 2019

”Förutom att boken i sig är en riktigt vacker och trevlig läsupplevelse tillsammans med dom små. Så väcker den mycket nyfikenhet och frågor, tankar och barnens funderingar ger upphov till många både roliga och intressanta diskussioner. Läs tillsammans med dom små och jag törs lova att ni kommer ha en fin och rolig stund med varandra!”

Farsans Bokhylla, 2019