#fladdermöss på Instagram

4 days ago
 • 14
 • 0
4 days ago
 • 11
 • 0
6 days ago
 • 11
 • 0
6 days ago
 • 80
 • 1
1 week ago
 • 15
 • 0
2 weeks ago
 • 24
 • 2

#fladdermöss på Twitter

1 day ago
20. Spindlar!!!! Eller andra kryp. Eller fladdermöss. Eller typ Jimmie Åkesson/dylik person.
2 days ago
Saker vi ständigt undrar i Vietnam:
Är det ärtor eller jordnötter?
Är det fåglar eller fladdermöss?
Är det ost eller choklad?
3 days ago
@AndersEngstrm4 @ClarisseLKS @jensliljestrand @NegraE @SvD @pwolodarski @svtnyheter @niklassvensson @emmarung @pergrankvist Arktis är snart fritt från is, fladdermöss ramlar från träden i Australien (hetta), ödlor ramlar från träden och alligatorerna andas genom isen (extrem kyla) i Florida. Vi har tappat 75% av insekterna på 30 år. Ja, vi ska nog köra på som vanligt, det kommer att sluta fantastiskt.
4 days ago
Vad driver egentligen fladdermöss?
Batterier!

Fladdermusnyheter

#fladdermöss på Youtube

Fladdermöss i Sverige

En grupp för människor som är intresserade av fladdermöss. Vi tipsar om evenemang. Vi delar information om litteratur, hemsidor, bloggar m.m. som handlar om fladdermöss. Webbplats: www.chiroptera.se Vi var några skåningar som startade den här FB-gruppen 2011, då med namnet "Fladdermöss i Skåne". Men man måste inte vara skåning för att vara med. Alla med fladdermusintresse är varmt välkomna! Från och med våren 2014 använder vi namnet "Fladdermöss i Sverige"
Arnold Andreasson
Arnold Andreasson3 days ago
Nu är tid och plats bestämd för sommarens workshop. Eftersom det inte blir någon i Skåne i år (som jag känner till i alla fall) så får vi hänga på den internationella "3rd European Alpine Bat Detector Workshop" som blir knappt 4 mil in på den Norska sidan. Eftersom Leif Gjerde och jag samarbetar bra så har jag lovat att hjälpa till lite med det praktiska under workshopen. Det betyder att alla transporter från och till tåg, flyg, etc. fixar vi lätt. Ser fram mot det här, den motsvarande workshopen i Bidarrai förra sommaren blev magisk på grund av en suverän mix av natur, fladdermöss och inte minst deltagare...
Mer info här:
Linn Wahlberg
Linn Wahlberg6 days ago
Heeej! Vi har fladdermöss ( nordisk ) som bor i huset och ser dom på sommaren. Men hur är de med övervintringen? Vi bor i Norrbotten ( Boden ) finns de risk att de övervintrar i huset? Har nämligen fått problem med råttor som äter sig in i vårt hus och fick i present skrämmare som gör att de flyttar ut. De är sådana som man sätter i eluttaget och avger ljud som gör att de flyttar. Men nu vågar jag ju inte sätta in dom då jag är rädd att störa fladdermössen.
Cecilia Wide
Cecilia Wide4 days ago
Här är ett av fladdermusräknargängen i Nietoperek - en inspirerande upplevelse. Så varför inte fortsätta uppleva fladdermöss t ex i Mönsted i Danmark tyckte Espen och jag. I februari är det öppet en vecka för besökare. Så förslag att resa 14 februari. Nästa dag besök i gruvan när Ann Dithmer i vår grupp arbetar där. Jag bodde på trevlig bed and breakfast förra gången. Hem kanske 16 eller 17 februari. Datum dock ej spikade men hör av er pronto om ni är intresserade.
Jens Råberg
Jens Råberg5 days ago
Ide för snabb uppsättning av tung holk på vägg för att slippa skruva samtidigt som holkens vikt bärs.

Ett 15 cm gardinbeslag skruvas fast på vägg och ett på holk. Ta upp holken och haka ihop. Säkra med en metallsprint så holken inte kan glida i sidled eller lyftas ut av misstag. På bilden är det en metallsprint som böjts till av metall som lossnar från maskiner som sopar upp grus på våren. Med en bred holk kanske det är bra att sätta upp två beslag i bredd för att få det stadigt och bära vikten.

Såg på en reklam för en holk med motsvarande princip men där snedsågade brädor användes för att ståendes på en hög stege snabbt häkta upp holken (och slippa bära dess vikt) och sedan säkra med ytterligare skruv.

Säg till om det känns som att jag spammar med holkfunderingar!