Djurens_Evolution

För ungefär 4,6 miljarder år sedan föddes jorden tillsammans med vårt solsystem.

För cirka 4,6 miljoner år sedan vandrade de första människosläktena på planeten.

Ytterligare lite senare, för ungefär 46 år sedan, föddes några av de forskare som idag funderar på hur och när jorden föddes, och vad de första människorna tyckte om det.

 

Djurens Evolution - En kort sammanfattning startar för 4,6 miljarder år sedan och reser i rasande fart längs grenarna på livets träd, från byggsten till biologisk mångfald, från molekyl till människa.

 

 

Den är, trots sitt lärda innehåll, inte svårläst. Tonen är genomgående lättsam, familjär skulle jag vilja säga, och underhållande.

NERIKES ALLEHANDA

 

Det är en drastisk och smårolig läsning. Författaren lyckas med lätt hand trycka in 4,6 miljarder år av utveckling i tunt pocketformat!

SVERIGES NATUR (SNF-medlemstidning)

 

Boken Djurens evolution är en mycket bra och lättläst bok om vad alla människor borde veta för att få bättre förståelse om vår och andra varelsers utveckling och leverne. Det är en bok jag starkt rekommenderar och som verkligen tillför kunskaper på ett bra och lättförståeligt sätt.

JONAS WAHLSTRÖM Skansen-Akvariet

 

Den ger en utmärkt sammanfattning av djurens evolution, från livets uppkomst till den avslutande beskrivningen av människans utveckling. Det lättsamma språket gör boken lättläst och rolig att läsa.

BIOLOGEN Biologilärarnas medlemstidning